RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Блокада кордону з Польщею: у чергах стоять понад 3 тисячі вантажівок

Понад 3000 вантажних автомобілів стоять у черзі на в'їзд в Україну через блокаду кордону.

Актуальну інформацію оприлюднив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Станом на ранок 17 лютого польські протестувальники блокуют рух вантажного транспорту на 6 напрямках. Через акції протесту у черзі на в'їзд в Україну перебувають майже 3300 вантажівок.

Читайте також: Ці люди живуть у 19 столітті: польський політолог висловився про протести фермерів на кордоні з Україною

"Станом на ранок сьогодні, в чергах по той бік кордону, в напрямку нашої держави, в сукупності по цих шести напрямкам, перебуває десь 3300 вантажних транспортів", - наголосив Демченко та додав, що ще є тисячі вантажних автомобілів, які перебувають в черзі на виїзд з України. Однак цим водіям не потрібно фізично перебувати на кордоні, оскільки вони можуть скористатися "єЧергою".

Найбільша черга вантажівок зафіксована на ПП "Краківець" - майже 1600 транспортних засобів. Поблизу пункту пропуску "Ягодин" перебувають ще 550 вантажівок.

Кордон через ПП "Шегині" впродовж доби перетнули 45 вантажівок, 25 з яких рухались в бік України. Пункт пропуску "Ягодин" за минулий день перетнули 140 вантажівок, з яких 108 - в бік України. Актуальну інформацію щодо ситуації на ПП "Краківець" Демченко не зміг оприлюднити.

"По "Краківцю" побачимо трохи пізніше (інтенсивність перетину кордону, - ред.), вчора ще значна кількість вантажних транспортів могла перетнути кордон. Крім того, була певна кількість вантажних транспортів, які перебували за протестувальниками. Тому про інтенсивність руху зможемо говорити вже завтра (18 лютого, - ред.), коли побачимо статистику за сьогоднішній день", - резюмував речник в етері телемарафону.

Раніше ми розповідали, що українські перевізники проведуть "дзеркальний страйк" на кордоні з Польщею.

Вас може зацікавити:

Це не провокація, але є одне "але": що мають зробити з польськими блокувальниками

Поляки заблокували шостий пункт пропуску на кордоні України: карта

Польські фермери ніяк не вгамуються і готують повну блокаду кордону