RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Поляки повністю заблокували в’їзд автобусів і легкових авто: які пункти пропуску "стоять"

У вівторок вранці, 20 лютого польські протестувальники вчергове розсипали українське зерно на колії, а вже в другій половині цього дня повністю заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною.

Про це повідомили на Facebook-сторінці "Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон".

Зазначається, поляки не пропускають тепер ані легкові авто, ані пасажирські автобуси.

Так, у рамках акції протесту страйкарі повністю зупинили рух вантажівок в обох напрямках на пункті пропуску "Медика - Шегині". Термін завершення блокування невідомий.

Біля пункту пропуску "Долгобичув – Угринів" учасники протесту висловили намір зупинити рух усіх видів транспорту до 17:00 20 лютого.

На маршруті "Зосін – Устилуг" протестувальники планують обмежити рух автобусів, вантажівок і легкових автомобілів в обох напрямках з 13:00 до 16:00 за київським часом. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.

Читайте також: В Польщі розпочався загальнонаціональний страйк: до фермерів приєдналися мисливці, фото

На маршруті "Гребенне – Рава-Руська" з 13:00 (за київським часом) 20 лютого протестувальники повністю заблокували рух в обох напрямках всіх видів транспортних засобів, за винятком тих, які перевозять критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.

На маршруті "Корчова – Краківець" до 21:00 (за київським часом) 20 лютого протестувальники планують заблокувати рух всіх вантажівок, що виїжджають з Польщі, за винятком тих, які перевозять критично важливі вантажі. Тим часом автобуси, мікроавтобуси та легкові автомобілі зможуть рухатися без перешкод у двох напрямках.

На маршруті "Дорогуськ – Ягодин" до 19:00 за київським часом організатори протесту планують повністю зупинити рух вантажного транспорту в обох напрямках.

Згідно з інформацією, озвучену лідером "Підкарпатського ошуканого села" Романом Кондровим на радіо RMF24, польські протестувальники мають намір блокувати кордон з Україною до квітня.

"Ми посилюємо протест. Я сьогодні подам (заявку - ред.) на наступний місяць на продовження (протесту - ред.), він триватиме до квітня. Ми будемо робити це по черзі. Фермери будуть частково працювати в полі, частина стоятиме на кордоні", - заявив він.

Раніше ми писали, що українські перевізники розпочали дзеркальну блокаду польських вантажівок.

Вас може зацікавити:

"Тут не Брюссель, ми не підтримуємо українців": поляки влаштували антиукраїнський шабаш на кордоні, відео

"Валіть додому, невдячні": поляки продовжують протест проти України, фото і відео

Ці люди живуть у 19 столітті: польський політолог висловився про протести фермерів на кордоні з Україною