RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Від українського зерна дохнуть птахи": у Польщі запустили проросійський фейк, відео

У Польщі на проросійських акаунтах у соцмережах поширюється фейк, що від українського зерна у Замості масово гинуть птахи.

Про це пишуть на сторінці Jeste biologie у соціальній мережі Facebook.

Читайте також: Протести фермерів: Польща назвала дату початку переговорів щодо блокади кордону

"Кілька днів у мережі ширяться відео з Замостя, на яких видно кілька десятків мертвих граків. Ці записи в основному поширюють антиукраїнські/проросійські акаунти. Основний наратив полягає в тому, що у загибелі цих птахів винна громада з України. Я трохи дослідив і зв’язався з місцевими натуралістами. Чому ця ситуація здається такою підозрілою? І ось деякі висновки", - йдеться у повідомленні.

За словами автора, в один з облікових записів YouTube завантажили запис, що складається з декількох частин.


"У першому абсолютно випадково хтось зафіксував галок і граків, які харчуються на коліях біля вокзалу в Замості, а за мить маємо кадри мертвих птахів зовсім в іншому місці. Я з'ясував, що там не ходять вантажні поїзди. Птахи займають дивні позиції, деякі з них виглядають так, ніби у них зламані крила. В одного з граків велика відкрита рана. Це може означати, що птах там досить довго. Решта птахів у стані поступального розкладання і ніхто їх там раніше не знаходив?", - сказано в повідомленні.

Наголошується, якщо птахів дійсно отруїли, це має бути якась дуже сильна, дуже швидкодіюча отрута.

"Інших мертвих птахів немає, окрім граків, які могли харчуватися нібито розсипаним зерном, якого теж немає. Я дізнався, що два дні тому птахів хтось збирав (не знаю, чи місцеві служби) і знайшли лише двох мертвих граків невідомого походження. Про все повідомлено. Без відповідних досліджень ми не можемо визначити, що стало причиною загибелі цих граків, але, звичайно, атака проти України вже почалася”, - резюмував автор.

У коментарях підтримали автора, зокрема, зазначається, що на кадрах не видно жодного голуба.

"Жодного мертвого голуба, а вони мали б бути, якби птахи загинули від споживання токсичного зерна. Тільки галки та граки. Якщо птахи там годуються регулярно, серед загиблих мають переважати типові зерноїди, від дрібних птахів до голубів. Голубів у Замості повно. У такому "ресторані" вони були б першими і у великій кількості. Щось тут серйозно не так", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" писав, у чому криється причина блокади кордону з боку Польщі.

  • Вас також може зацікавити:

Путін засвітив свою 5-ту колону: дипломат про блокаду кордону та вихід із ситуації

Зустріч на Бузі: чи зможуть українські та польські урядовці зупинити блокаду кордону

На протесті "фермерів" в Польщі засвітився агент РФ з бази "Миротворця": фото