RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Британія готова передати Україні всі заморожені активи РФ: розкрито деталі схеми

Велика Британія готова надати Україні в борг усі заморожені активи російського центрального банку у Великій Британії на тій підставі, що Росія буде змушена виплатити Україні репарації після закінчення війни.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон.

Читайте також: Вперше в історії: США передадуть російські активи Україні через союзника

За словами міністра, активи будуть використовуватися як гарантія виплати репарацій.

Цей план є більш радикальним, ніж пропозиції, що обговорювалися в Європейському Союзі про те, щоб Україні надавалися лише непередбачені прибутки від активів російського центрального банку, що належать Заходу. Щорічний непередбачений прибуток оцінюється в 4 мільярди доларів.

Кемерон сказав, що не думає, що план облігацій якимось чином підірве репутацію Великобританії. Цей план особливо корисний для України, якщо Конгрес США продовжить блокувати надання допомоги Україні, оскільки він надасть Україні нове джерело коштів для закупівлі озброєнь та фінансування її бюджетного дефіциту.

Згідно з оцінками ЄС, активи Центрального банку Росії на суму близько 260 мільярдів євро були "заморожені" у вигляді цінних паперів та коштів у юрисдикціях партнерів G7, ЄС та Австралії. Бельгія контролює близько 190 мільярдів активів, розміщених у її чистій фінансовій кліринговій палаті в євро, і вона найбільш неохоче слідує радикальному плану, викладеному Кемероном.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна буде змушена вдатися до плану "Б", якщо Захід перестане надавати фінансову допомогу Києву.

  • Вас також може зацікавити:

50 мільярдів для України: головне з Саміту ЄС у Брюсселі

Країна НАТО надасть 21 млн доларів на відбудову Миколаєва

Нова фінансова допомога Україні: у Байдена сказали, коли можуть ухвалити рішення