RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Хто займе британський трон після Чарльза

Посольство Великої Британії в Україні спростувало інформацію про смерть короля Чарльза ІІІ.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Буде більше "бавовни": Україна може отримати тисячі дронів з ШІ

"Хочемо повідомити, що новина про смерть Короля Чарльза ІІІ є фейком", - йдеться у повідомленні.

Наступним претендентом на престол є Вільям, принц Уельський (англ. William, Prince of Wales), повне ім'я - Вільям Артур Філіп Луїс (англ. William Arthur Philip Louis) - старший син короля Великобританії Чарльза III та його першої дружини, принцеси Діани, онук королеви Великобританії Єлизавети ІІ. Принц Уельський з 9 вересня 2022 р. після того, як його батько Чарльз III посів престол після смерті Єлизавети II.

Народився Вільям 21 червня 1982 року о 9 годині вечора, в Лондоні, в районі Паддінгтон. Вільям був першим спадковим принцом, який народився поза королівським палацом - він з'явився на світ у лондонському шпиталі Святої Марії. 4 серпня 1982 року принц був охрещений архієпископом Кентерберійським у Букінгемському палаці та отримав ім'я Вільям Артур Філіп Луї.

Титули:

1982-2011 - принц Вільям Уельський.

З 2011 - герцог Кембриджський.

У Шотландії - граф Стратерн.

У Північній Ірландії - барон Каррікфергюс.

З 2022 - герцог Корнуольський та Кембриджський.

У Шотландії - герцог Ротсей.

Родина, сім'я. 16 листопада 2010 року Кларенс-хаус оголосив про заручини принца Вільяма та його давньої подруги Кейт Міддлтон. Одруження принца Вільяма та Кейт Міддлтон відбулося 29 квітня 2011 року в лондонській Соборній церкві Святого Петра у Вестмінстерському абатстві. Архієпископ Кентерберійський Роуен Вільямс офіційно проголосив принца Вільяма та Кейт Міддлтон чоловіком та дружиною, а з боку королеви Великобританії Єлизавети II молодому подружжю присвоєно титул герцога та герцогині Кембриджських. 22 липня 2013 року у принца Вільяма та герцогині Кембриджської Кейт Міддлтон народився хлопчик Джордж (Георг) Олександр Луї. 2 травня 2015 року герцогиня Кембриджська народила дочку Шарлотту Єлизавету Діану. 23 квітня 2018 року герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон народила хлопчика.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що уряд Великої Британії готовий витратити 245 мільйонів фунтів на виробництво снарядів для ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Дрони, техніка і не тільки це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Україна отримає від Британії ще одну велику партію дронів

Керувати безпілотниками по-новому: як працюватиме нове Командування дронами