RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Британія передасть Україні артснаряди на 310 млн доларів

Уряд Великобританії погодив новий пакет військової допомоги і, для збільшення артилерійських резервів Збройних сил України, готовий витратити протягом наступного року на закупівлю та активізацію ланцюжків поставок для виробництва снарядів 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США).

Про це повідомляє прес-служба британського уряду.

Читайте також: Україна отримає від Британії ще одну велику партію дронів

Зазначається, що новий пакет фінансування поповнить запаси артилерійських боєприпасів України, які є "критично важливими для ведення війни". Сили оборони України успішні завдяки високоефективному використанню своєї артилерії для ведення контрбатарейного вогню - використовуючи безпілотники та радіолокаційні системи, надані Британією, для швидкого виявлення місць розташування російської артилерії та завдання ударів у відповідь для її знищення.

"Сьогоднішнє оголошення про 245 мільйонів фунтів стерлінгів відбувається рівно через два роки після того, як Путін почав своє незаконне повномасштабне вторгнення в Україну - артилерія виявилася критичною для успіхів України на полі бою, постійно завдаючи втрат російським силам і не даючи їм зробити значні прориви", - йдеться в релізі.

Нагадаємо, раніше британський парламентарій Джейкоб Ріс-Могг закликав Європу купувати озброєння у США та передавати Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Ракети Taurus для України: Бундестаг нарешті ухвалив рішення

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні 2024 року: озвучено суму

Заручники інтриг: коли США виділять гроші Україні