RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Польські фермери припинили блокаду вантажівок на одному з пунктів пропуску

Польські протестувальники зняли блокаду одного пункту пропуску для руху вантажного транспорту, проте тримають блокаду ще 4 ПП, на яких утворилася черга з вантажівок, загальна кількість яких становить майже 850 одиниць.

Про це повідомив спікер ДПСУ Андрій Демченко в прямому етері телемарафону.

Читайте також: Польські страйкарі почали блокувати автобуси на виїзд і на в’їзд з України

Він вказав на те, що польські протестувальники зняли блокаду на рух вантажного транспорту в напрямку ПП "Медика" - "Шегині".

Демченко зауважує: "Інформацію про це українські прикордонники отримали близько 21.30 напередодні від представників Прикордонної варти Польщі".

В інформації вказувалося, що поляки завершили блокувати рух вантажівок як на в’їзд, так і на виїзд із Польщі: "Ними зазначалося, що польські фермери завершили блокування руху вантажних транспортних засобів на вʼїзд в Польщу та виїзд".

Відтак рух транспорту повернувся до звичного порядку.

Проте блокада триває й надалі на ще чотирьох пунктах пропуску. Серед них спікер згадує "Ягодин", "Устилуг", "Угринів" та "Рава Руська", тут рух вантажівок продовжують блокувати. Станом на ранок 21 березня черга на цих пунктах становить разом майже 850 вантажівок, найбільша кількість яких зосереджена біля "Рави Руської" та "Ягодина".

Загалом на цих пунктах пропуску поляки пропускають різну кількість вантажного транспорту, а на деяких ПП в бік Польщі не пропускають ніяких вантажівок, зокрема на пунктах "Рава Руська" та "Ягодин".

Що стосується руху в бік України, то на пункті “Ягодин" протестувальники також пропускають досить малу кількість вантажівок. Демченко вказує, що минулої доби їх було лише 50, що є критично низьким.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як блокада поляками кордону впливає на ціни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Польща зупинилася в заторах через найбільший протест фермерів: карта

У Польщі фермери заблокують усі найважливіші траси: карта страйків

Бунт польських фермерів: коли криваве російське зерно можна купувати, а українське - блокувати