RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Закриються десятки притулків: Ірландія радикально змінює політику щодо українських біженців

В Ірландії змінюють правила для українських біженців. Незабаром закриються десятки центрів, які надають тимчасове житло втікачам від війни в Україні.

Про це повідомляє The Irish Times.

Читайте також: Поляк визвірився через допомогу Україні: емоційне відео

Зазначається, що це станеться у зв'язку із запровадженням нової політики уряду країни, яка передбачає надання житла людям, які потребують тимчасового захисту, лише на 90 днів.

"90-денна політика означає, що особам, які прибули з 14 березня, не буде надано житло на більш тривалий термін, і люди також щодня залишають наші центри, щоб знайти своє власне житло", - розповіли в уряді.

За словами прем'єр-міністра Ірландії Саймона Гарріса, майже 70 контрактів на розміщення українських біженців закінчаться, і багато готелів та громадських об'єктів, які використовували як житло для біженців, знову будуть доступні для використання за призначенням.

Ще в грудні уряд погодив плани, за якими українцям, які втекли від війни, нададуть житло на 90 днів та допомогу у розмірі 38,80 євро на тиждень на дорослу та 29,80 євро на дитину.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що діти біженців з України можуть записатися до безплатних вечірніх шкіл у п'яти містах Польщі.

  • Вас також може зацікавити :

Скільки українців залишаться в Чехії назавжди: стала відома цифра

Як українцям оформити дитину в польську школу: список документів

Польща вирішила долю біженців з України: що змінилось