RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

​Дістатися можна лише на човні: де розташований найтаємніший острів Європи

Мальовничий острів, який сказав Джеймсу Бонду, що ще не час помирати, заворожує своїми неймовірними вершинами та схилами, манячи туристів зі всього світу.

Про це розповідає видання "Express".

Читайте також: У Карпатах серйозно травмувались туристи: деталі невдалого походу в гори

Віддалений, неприступний, суворий, але такий чарівний, екзотичний та таємничий – все це про Фарерський острів Кальсой. Мальовничий острів розташований на північному сході архіпелагу. Хоча його складно знайти та не так просто туди дістатись, але його неможливо не помітити – це величезний острів зі скелястими горами-вершинами, яких аж 13, і стрімкими обривами. Дві найвищі точки – гора Нестіндар висотою 787 метри над рівнем моря та Ботнстіндур – 743 метри.

Фото: Getty

Дістатися до Кальсоя можна тільки поромами, які вирушають кілька разів на день із Клаксвіка (друге за величиною місто Фарерських островів).

Перед магнетизмом неприступності та суворості Кальсоя не змогли встояти й творці картини про Джеймса Бонда "Не час помирати". Саме тут розташовувалось лігво головного лиходія.

Постер до фільму "Не час помирати"Фото: Metro-Goldwyn-Mayer та Eon Productions

У туристів плани на острів менш зловісні, тому вони обирають дослідження невеликих селищ собі за розвагу. Поселення Хусар є найстарішим на цьому клаптику землі, що розташувалось посеред водяного царства. Туристів манять химерні дерев'яні будиночки села та старовинна церква.

Фото: Getty

Серед природних чудес варто виділити й маяк Каллур, який розташований на північному краю острова. Краєвиди, які відкриваються оку, захоплюють дух навіть самим вибагливим дослідникам.

Острів є домівкою для близько 40 000 пар атлантичних синиць, 5 000 пар європейських буревісників і 200 пар чорних кайр. Це справжній рай для орнітологів.

Фото: Getty

Якщо краса Кальсоя не відпускає туристів та заохочує залишитись тут ще на певний час, то на острові функціонує готель "Føroyar", що розташований в селі Турсхавне.

Раніше ми розповідали, що у Карпатах знайшли тіло киянина.

  • Вас може зацікавити:

Острови у Києві: як виглядали Китаїв та Труханів у ХІХ-ХХ сторіччях

Скільки зараз коштує відпочити на Шацьких озерах: ціни та відгуки туристів

На пляжах яблуку ніде впасти: як в Одесі відзначають відкриття пляжного сезону. Фото і відео