RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Світ

Новини

5 липня

Всі новини

На виборах у Франції опоненти Ле Пен придумали, як завадити її перемозі

У Франції кандидати як від альянсу лівих партій, так і центристської коаліції Емманюеля Макрона відмовляються брати участь у другому турі парламентських виборів, щоб об'єднати голоси противників "Національного об'єднання" Марін Ле Пен і не дати ультраправим перемогти.

Про це пише BBC.

Наразі понад 180 кандидатів підтвердили відмову від участі у другому турі виборів. Інші кандидати мають ухвалити рішення до 18:00.

Коаліція лівих заявила, що зніме своїх кандидатів у тих округах, де вони посіли третє місце. Таким чином вони хочуть підтримати інших кандидатів, які конкурують з ультраправими.

У Центристському альянсі президента Франції Еммануеля Макрона також зазначили, що деякі кандидати не братимуть участь у другому турі, щоб спробувати заблокувати Національне об'єднання.

Переможцями першого туру стали ті кандидати в одномандатних округах, які набрали більшість голосів і отримали понад 25% голосів зареєстрованих виборців. У випадках, коли ніхто не досяг цього порогу, в округах 7 липня відбудеться другий тур голосування між двома найуспішнішими кандидатами — або трьома, якщо загальна кількість голосів за третє місце перевищує 12,5% від числа зареєстрованих виборців.

Нагадаємо, у неділю у Франції почалися масові демонстрації проти партії Марін Ле Пен, яка отримала на виборах перше місце.