RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

16 вересня

Всі новини

Румунія підняла у повітря F-16 через нічну атаку дронів

Румунські військово-повітряні сили у ніч на 24 липня підняли у повітря два літаки F-16 через повітряну тривогу під час атаки російських дронів на Одеську область.

Про це повідомило Міноборони Румунії, передає TVR Info.

Жителі 17 населених пунктів північного району округу Тулча в ніч із вівторка на середу близько 02:20 отримали повідомлення про повітряну тривогу, за допомогою якого було поінформовано про можливість падіння дронів на прикордонну з Україною територію.Влада наголошує, що територія країни не піддається атакам з боку Росії.

Два літаки F-16 румунських ВПС вилетіли з 86-ї авіабази Борча для спостереження за повітряною обстановкою. Пізніше міноборони наказало провести пошуки на околицях Плауру, місці можливого падіння дронів.

"У ніч із 23 на 24 липня російські війська здійснили нову серію атак безпілотників на деякі об'єкти в Україні, неподалік кордону з Румунією в окрузі Тулча. В результаті ситуації Міністерство національної оборони посилило заходи спостереження та спостереження за національним повітряним простором. О 2.19 два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для спостереження за повітряною обстановкою. Два літаки повернулися на базу близько 4.20 ранку", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", під час атаки на Ізмаїл на територію Румунії начебто залетів російський "шахед".