RU  UA  EN

Вівторок, 15 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

15 жовтня

Всі новини

Угорщина продовжить купувати у 2025 році російський газ

Угорщина та російський «Газпром» ведуть переговори про угоду щодо додаткових поставок газу в Будапешт наступного року.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

"Ми вже підписали одну (додаткову угоду) на останній квартал цього року, яка охоплює додаткові обсяги за конкурентоспроможною ціною. Зараз ми ведемо переговори про угоду на наступний рік", - сказав він.

Минулого тижня в "Газпромі" заявили, не повідомляючи деталей, що підписали меморандум з Угорщиною про можливе збільшення продажів російського газу.

Зараз Росія експортує свій природний газ до Європи двома маршрутами: побудованим у СРСР газопроводом, який перетинає Україну, та Турецьким потоком. Угода Росії про транзит газу з Україною закінчується наприкінці року.

Газопровід «Турецький потік», побудований безпосередньо перед вторгненням Росії в Україну, обходить цю країну, доставляючи російський газ дном Чорного моря на європейську територію Туреччини, а потім до Болгарії, де він називається «Балканський потік». Болгарія не імпортує газ з цього трубопроводу, але забезпечує транзит до Сербії, а далі до Угорщини.

Нагадаємо, раніше Словаччина погрожувала припинити постачання дизельного пального в Україну через санкції, що завадили поставці енергоресурсу з РФ.