RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Панамагейт: журналісти опублікували нові дані про оточення Путіна

У файлах "панамського архіву" міститься нова інформація про офшорні фірми, що належать людям з оточення президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Слон", посилаючись на базу даних, опубліковану вчора Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ).

В архіві міститься інформація про декількох компаніях, зареєстрованих на одного російського лідера, віолончеліста Сергія Ролдугіна, зокрема, Raytar Limited (Британські Віргінські острови), про яку раніше не було відомо.

Повідомляється, що також були опубліковані дані про зареєстрованих на Британських Віргінських островах фірмах, що належать бізнесменам Ротенбергам. За Борисом Ротенбергом числяться Kenrick Overseas Ltd.,Culloden Properties LimitedиHighland Ventures Group Limited. На ім'я Аркадія Ротенберга зареєстровані компанії Breckenridge Global Management Limited,Beechwood Associates Inc.і Causeway Consulting Limited. Сину Аркадія Ротенберга Ігорю належить фірма Stormont Systems Limited.

На ім'я голови департаменту транспорту Москви Максима Ликсутова, згідно з архівом, зареєстрована фірма Sermolent Equities Inc. Юрисдикція компанії не уточнюється. За даними ЗМІ, раніше в департаменті заявляли, що інформація в "панамському архіві" не відповідає дійсності і заступник мера Москви не є бенефіціаром офшорних компаній.

У той же час в базі даних "панамського архіву" немає інформації про фірму фігуристки Тетяни Навки, дружини прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, хоча раніше повідомлялося, що на спортсменку зареєстрована офшорна компанія Carina Global Assets Ltd., також перебуває в юрисдикції Британських Віргінських островів.

Як повідомляв "Апостроф", у базі даних, опублікованій журналістами, є інформація про офшори члена Опозиційного блоку Бориса Колеснікова, сина екс-прем'єра Миколи Азарова — Олексія Азарова, президента Петра Порошенка, голови його адміністрації Бориса Ложкіна та інших.