RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Покажи, де сонце: росЗМІ потішили новиною про нацистське вітання

У мережі посміялися над опублікованою в російському ЗМІ новиною з приводу фото школярів, які віддають нацистське вітання.

Слідчі організували дослідчу перевірку за фактом публікації 22 квітня фотографії із зображенням групи школярів, які демонструють жест, що нагадує нацистське вітання, передають "РИА Новости".

Представниця прес-служби Слідчого комітету РФ в Ростовській області Галина Гагалаева заявила, що під час перевірки знімка з нібито школярами, що "зигують", встановлено, що підлітків сфотографували під час гри "Покажи, де сонце".

"Твердження автора публікації про те, що на фотографії "дев'ять підлітків підкидають руки в нацистському вітанні" і "таким чином восьмикласники вирішили привітати Адольфа Гітлера з днем народження", не знайшли свого підтвердження під час дослідчої перевірки. Як видно з пояснень школярів, на фотографії вони зображені під час гри "Покажи, де сонце", сенс якої полягає в тому, що будь-яка людина з компанії раптово повинна крикнути "Покажи, де сонце", а інші мають швидко показати, де знаходиться сонце", — пояснила вона.

Гагалаева додала, що будь-якого умислу в підлітків, спрямованого на збудження ненависті або ворожнечі, приниження людської гідності, пропаганду нацистської символіки, під час перевірки не встановлено. Наголошується, що всіх школярів, зображених на фотографії, характеризують позитивно, на обліку в комісії у справах неповнолітніх вони не перебувають, виховуються в щасливих сім'ях. За результатами перевірки слідством прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Віталій Портніков заявив, що президент РФ Володимир Путін може і не зробив ще всіх росіян нацистами, але вже створив фашистську державу.