RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Гімн України у Кремля: з'явилися цікаві подробиці

Режисер з Дніпропетровська Володимир Остапчук, який заспівав гімн Росії на Майдані у Києві, а також гімн України на Красній площі у Москві, розповів, що зробив це заради парі.

Про це пише Страна.ua.

Виконавши гімни, Остапчук виграв 5 тисяч доларів. Парі було укладено на сайті онлайн спорів BetOnMoney.

"Експеримент називався "Дружба народів на спір". Я вважаю, що єдине, що нам зараз потрібно — це злагода. Своїм вчинком я хотів відокремити народ від політиків і показати, як насправді політикани далекі від нас", — розповів Остапчук.

За його словами, стартував експеримент на Червоній площі.

"Коли російські копи побачили мене, вони подумали, що я збираюся зробити якусь провокацію. Навколо мене чергували понад 20 поліцейських. Один з них підійшов і зробив усне попередження, що мене може чекати 15 діб в буцегарні і штраф в 500 доларів. Однак раптово до площі на авто під'їхав Володимир Жириновський. Я сказав йому, що хочу заспівати гімн України заради дружби народів. Він позитивно відреагував і сказав: "Заради дружби народів можна пробачити виродків". Потім ми зробили з ним селфи і він поїхав. Російські копи, схоже, були в шоці від побаченого, але ніхто мене не затримував", — повідомив режисер.

Він додав, що звичайні люди спокійно реагували на події. В результаті йому вдалося заспівати гімн України до кінця.

Фото strana.ua

Після цієї акції режисер відправився в Київ виконувати другу частину свого парі — співати гімн Росії на Майдані.

"Чесно скажу, Київ мене спочатку сильно напряг. Спочатку я навіть боявся співати, так як по центру міста постійно ходить багато людей у камуфляжі. Але мої побоювання були марними — військові проходили повз мене, не звертаючи ніякої уваги. Якщо б я побачив таке в Дніпропетровську, то хоча б підійшов і поцікавився, що відбувається. Чому чоловік, одягнений у російських прапор співає гімн Росії в центрі Києва? Але нічого подібного не було, нікого не зацікавило — чого я співаю і навіщо", — говорить Володимир Остапчук.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський журналіст Олександр Невзоров назвав гімн РФ безглуздим набором слів.