RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Ватажок ДНР розкрив свої переговори з Сурковим з приводу виборів

Після зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко заявив, що в усіх районах окупованого Донецька будуть проведені громадські праймеріз.

Про це повідомляє сепаратистська агенцiя ДАН.

"У ході громадських праймеріз жителі столиці ДНР визначать найбільш гідних кандидатів для участі у місцевих виборах, передбачених Мінськими угодами", — заявив Захарченко.

Він припустив, що вибори можуть відбутися в кінці цього або в першій половині наступного року.

"Київ не хоче і боїться виборів, Порошенко знає, що його агенти програють їх, тому він тягне час, щоб вибори не відбулися. Але рано чи пізно американці та європейці змусять його виконати "Мінськ-2". Тому ми повинні бути повністю готові до відкритої виборчої боротьби за будь-якої кількості міжнародних спостерігачів. Нам потрібні сильні кандидати, здатні перемогти демагогів і олігархів, яких київський режим надішле обманювати наш народ. Для відбору найсильніших кандидатів нам і потрібні праймеріз. Ми перемогли бандерівців у війні, переможемо їх і на виборах", — заявив Захарченко.

Джерело в оточенні Захарченка повідомило, що той оголосив праймеріз після зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Зустріч відбулася в неділю ввечері в Донецьку (не уточнюється, що мається на увазі: місто на Донбасі чи в Ростовській області РФ). Ідея громадських праймеріз була запропонована Захарченко, Сурков її схвалив і збирається рекомендувати її реалізацію і в так званій ЛНР.

Захарченко вважає, що праймеріз відбудуться у вересні та жовтні, і якщо вони пройдуть успішно в Донецьку, їх організовують в інших великих окупованих містах на Донбасі.

"Як армія міцнішає на навчаннях, так і нашій "політичній мирній армії" потрібні вчення. Праймеріз - це і є навчання. Будуть підготовлені кращі бійці, вони розгромлять наших супротивників у боротьбі за симпатії виборців. Ми не дамо за допомогою виборів повернутися і знову сісти нам на шию олігархам і ворогам "республіки". Вони мріють сюди пролізти через вибори для помсти і розправи. Вони не пройдуть. Переможуть наші", — стверджує Захарченко.

"Голова Народної Ради ДНР" Денис Пушилін називає праймеріз демократичною відкритою процедурою".

"Упевнений, це викличе позитивну реакцію в Росії, ЄС і США. Там зрозуміють і оцінять, що громадські праймеріз на Донбасі — це ще один крок у виконанні Мінського Комплексу заходів", — заявляє Пушилін.

Захарченко також категорично відкинув введення міжнародної збройної місії на Донбас для забезпечення безпеки виборів.

"МВС ДНР" повністю гарантує безпеку виборчкомів, кандидатів, виборців, у тому числі і шляху прямування ВПЛ для участі в голосуванні, журналістів, спостерігачів, коли дійде до виборів. Праймеріз дозволять відпрацювати цю тему всебічно. Іноземну збройну місію пропихає Порошенко через американців, щоб нас окупувати під виглядом виборів. Ще раз попереджаю — будь-яку іноземну збройну місію ми будемо розглядати як агресію проти ДНР. Така місія при першій спробі увійти на нашу територію буде атакована нашими збройними силами", — заявив ватажок бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", у разі проведення виборів на окупованому Донбасі ватажки бойовикiв ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький пройдуть у Верховну Раду, отримавши при цьому депутатську недоторканність.