RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Обмін Савченко: журналіст з РФ звернув увагу на незграбне мовчання Кремля

Відомий російський журналіст Олег Кашин звернув увагу на незграбне мовчання російської влади з приводу звільнення української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яке називають приниженням для президента РФ Володимира Путіна.

Про це Кашин написав у своїй колонці для Slon.ru.

"Літаки з обмінюваними вже летіли в Київ і Москву, а російські офіційні особи продовжували відмовлятися від коментарів, як Дмитро Пєсков, або прямо спростовували доконаний обмін, як влада Ростовської області. Мабуть, так і повинні вирішуватися незручні ситуації — незграбним мовчанням", — зазначив російський журналіст.

"Саме незграбним мовчанням проводжає Росія Надію Савченко. Двадцятидворічний вирок, багато слів, сказаних в Росії з приводу загибелі журналістів ВГТРК, невідворотність покарання і відплати — тепер це відплата як би вже і не відплата; усі слова, які були сказані, розчинилися десь у небі разом з літаком, несучи колишню засуджену назустріч народному щастю, статусу національного героя і свідомо цікавiй політичній кар'єрі. Вона ще зустрінеться з ким-небудь з російських депутатів або дипломатів, у члена ПАРЄ є багато можливостей для такої випадкової зустрічі, ахматовська формула про сажавших і сиділих, які подивляться один одному в очі, виходить на міжнародний рівень — може бути, Надії Савченко вдасться і самому Путіну подивитися в очі або навіть запитати що-небудь на кшталт: "Ну що, посадив мене?" — пише Кашин.

Як повідомляв "Апостроф", прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив про рішення Володимира Путіна помилувати Надію Савченко, коли вона вже прибула в Київ.

Читайте також матеріал "Апостроф": Повернення Савченко в Україну: онлайн-трансляція, фото, відео і реакція соцмереж.