RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Напад на російського топ-блогера в Києві: жертва записалася в українофіли

Відомий російський письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі) виступив на захист популярного російського блогера Рустема Адагамова, на якого в Україні напали та облили кефіром.

Про це Акунін написав на своїй сторінці у Facebook.

"Після вчорашнього посту про "кефір" безліч українців прислали мені знімки твітів Рустема Адагамова з капостями про Майдан, Крим і Донбас. Пишуть, що людину, яка все це понаписувала, правильно обгидили. По-перше, все одно неправильно. Подібні методи — гидота. По-друге, ці твіти — фейк і мерзотна провокація", — зазначив письменник.

"Я запитав його прямо: писав він це чи ні. Ось що він відповів: "Нісенітниця собача, я в ЖЖ списався свого часу про те, що зробили з Кримом, що зробили з Донбасом. найсмішніше, що я українофіл, ... приїхав зняти всіляку етніку, вчора знімав дівчат у вишиванках, мені зробили особливу вишиванку, я в ній цілий день по місту ходив. На Майдані лише до стіни не пішов, тому що я все це бачив і боявся розплакатися при всіх. Крим, природно, український, тут навіть говорити не про що. Те, що накоїли з Донбасом, — це злочин. Україна рідна мені країна, у мене тут син народився. Так, я був проти того, що ментів на Груші палили пляшками. Але це були ті самі, хто вчора напав на мене. Така сама мерзота. Мало її в різних країнах?" — процитував Акунін відповідь Адагамова.

"А з тих скріншотів, що викладають, там половина є вигаданою. Це легко робиться", — додав письменник, опублікувавши посилання на блог Адагамова "майданівських" часів.

"Зараз автори фейку сидять і потирають руки. А від учорашніх коментаторів хотілося б почути вибачення. Не переді мною, звичайно. Перед Рустемом", — додав письменник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі вказали на причину нападу на Рустема Адагамова.

Дивіться також відео, на якому зафіксовано, як Адагамова обливають кефіром після його зустрічі з читачами.