RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Путіна в Росії висміяли з його ядерною зброєю

Російський політолог і публіцист Станіслав Бєлковський вказав на втрату глобального впливу Росії на світ через агресивну політику її президента Володимира Путіна.

Про це Бєлковський розповів в інтерв'ю "Иносми.ру"

"Володимир Путін — це західник, що страждає від того, що Захід його відкидає. Але він відмовляється розуміти й миритися з тим, що альянс Росії і Заходу — якщо такий взагалі коли-небудь складеться — повинен будуватися на загальних цінностях, а не на певному балансі військових сил у відповідності із застарілою сталінської парадигмою", - говорить публіцист.

"Ми живемо у світі, де знамените запитання Сталіна "Скільки у Папи дивізій?" не має сенсу. Сьогодні м'яка сила набагато важливіша грубої. Росія при Путіні не зможе застосовувати м'яку силу, тому що вона не може запропонувати світові жодної успішної моделі — ні політичної, ні технологічної, ні соціальної, ні гуманітарної. Тому тепер Росію не можна назвати навіть регіональною державою: немає жодної пострадянської держави, яка з власної волі погодилося б орієнтуватися на Москву", - запевняє експерт.

За словами політолога, Путін щиро дивується тому, що його "технології мегакорупції" по відношеню до европейських політиків не спрацювали так, як очікувалося.

"Вони добре працювали в часи Герхарда Шредера і Сильвіо Берлусконі, але з тих пір його механізм підкупу західної політичної еліти почав давати збій. Путін не тільки здивований, він відчуває себе відкинутим. Він ненавидить Європу і США, чиїх симпатії він постійно намагається досягти", - говорить публіцист.

Бєлковський вважає, що президент США Барак Обама спеціально полестив Путіну, назвавши Росію регіональною державою.

"Обама трохи полестив Путіну, але в цілому він продемонстрував правильне розуміння ситуації. Путін небезпечний, але лише як місцевий хуліган з ядерною зброєю — не як лідер, що володіє глобальним впливом", - запевняє політолог.

Як повідомляв "Апостроф", російський лідер опозиційної партії "Західний вибір" Костянтин Боровий закликав західні держави "нарешті-то вилазити з памперсів" і відповісти на ядерний шантаж президента Путіна тими ж заходами.