RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вчений, який побував у Криму, назвав його чорною дірою

Латвійський вчений Сергій Талк поділився враженнями про те, як він відвідав у цьому році окупований Росією Крим.

Про це Талк написав на своїй сторінці в Facebook.

"Зізнаюся, я був у цьому році в Криму. Але не заради відпочинку, а з метою відвідати свою бабу Любу. Було це навесні. Такого занепаду, розрухи і бідності я давно не бачив. От кажуть, що в українські часи дорогі там були погані. Це правда. Але через 2 роки вони стали ще гірше, тому що ніхто і не збирається їх ремонтувати. Дорога Керч-Сімферополь взагалі тихий жах. Там так трясе і мотає на вибоїнах, що думаєш тільки про одне — як би не втратити яєчка. Тому що базікає все. Одна жінка навіть вийшла з автобуса. Місцями на цій дорозі немає асфальту. Не знаю, куди він подівся, при українцях був. Тепер грунт і щебінь. І це федеральна траса! Найцікавіше, що за звітами Аксьонова, які він посилає до Москви, всі гроші освоєні і дороги відремонтовані. Той ще жук. Тепер колорадський. Міський транспорт — все ті ж українські "Богдани", над кожними дверима яких по-українськи написано "Вхід" і "Вихід". Цікава річ: раніше терпіти не могли українську мову, а тепер нічого, звикли. Грошей немає навіть на те, щоб замінити таблички. Про нові автобуси взагалі мови немає", — розповідає вчений.

"Всі продукти низької якості, а ціни на них вище московських в 1,5 рази. Мобільний інтернет відсутнiй як клас. Згідно з санкціями все західне телекомунікаційне обладнання вивезено. Замість цього мало працює 2G від якогось лівого оператора. Жодного федерального провайдера типу МТС або Білайн немає і не передбачається. Тут також немає ні Ощадбанку, ні яких-небудь інших держбанків. Мабуть, навіть вони не вважають цю територію російською. З зарплатами теж кепсько. Добре отримують тільки працівники прокуратури, всі інші — жебрацькi посібники. Хоча обіцяли зовсім навпаки", — нагадує латвієць.

"Загалом, це абсолютно чорна діра у всіх сенсах, жити в якій досить складно, не кажучи вже відпочивати. Може бути, тут зроблять колонію і будуть насильно звозити злочинців для відбування покарання. Після відвідин цієї сірої зони я відразу поїхав в Латвію, де тільки через тиждень зміг прийти в себе і забути це прокляте богом місце", — пише Талк.

Як повідомляв "Апостроф", кримський блогер Олександр Гірський розповів про страшні речі, які відбуваються в окупованому Росією Криму.