RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії шум навколо вилучення в Білорусі глобусів з Кримом

У російських ЗМІ виник ажіотаж навколо новини про те, що в магазинах Могильова (Білорусь) вилучили з продажу глобуси, на яких анексований Крим позначений як російська територія.

Новину про це поставило у топ російське прокремлівське інформаційне агентство "РИА Новости".

Повідомляється, що продукцію вилучили після того, як Управління торгівлі та послуг Могильовського облвиконкому рекомендувало міським суб'єктам торгівлі відмовитися від продажу політичних карт світу і глобусів, на яких територіальна приналежність Криму відрізняється від загальновизнаної світовою спільнотою.

Рекомендація у свою чергу була реакцією на звернення першого заступника голови Білоруської соціал-демократичної партії "Громада" Ігоря Борисова, який заявив, що така продукція вводить в оману покупців і суперечить офіційній позиції Мінська щодо Криму.

"Це означає, що потрібно продавати в Білорусь нафту і газ за "загальновизнаними світовим співтовариством" цінами", "...і не друг, і не ворог, а так...", "Стеляться, братушки, а може не братушки! Теж видно, хочуть "печеньок" західних", "Ох, відчуваю, Батька погано закінчить. Він давно з неприязню до Росії ставиться. Коротше, зрадник під боком", - злостивлять у коментарях до новини путінці.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в російських ЗМІ дорікнули Білорусі за військове співробітництво з Україною.