RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Адвокати Савченко пересварилися через її скандальну заяву

Адвокати Ілля Новіков, Марк Фейгін і Микола Полозов, що захищали в російському суді українську льотчика і народного депутата Надію Савченко, посварилися через її скандальну заяву про те, що вона готова напряму вести переговори з ватажками ДНР/ЛНР.

Сварка адвокатів сталася в соціальній мережі Facebook.

"Гаразд, раз навіть деякі друзі запитують, чому я раптом став за Путіна, значить доведеться все-таки детальніше пояснити, що малося на увазі. Мова не про Надію і її слова, мова про вас. Про нас. Останні два роки я віддав роботі у справах Савченко та інших українців в РФ. Цим можна займатися відсторонено, доводиться вибирати сторону в цій війні і так, що твій вибір стає видно всім. Я вибрав сторону українців. Це не диванні війська, я живу і працюю в Росії. Парашут волочиться за спиною Штірліца, чіпляючись за розкидані московські бордюри", — розповів адвокат Ілля Новіков на своїй сторінці в Facebook.

"Саме тому мені так прикро бачити, як люди по мою сторону окопів ведуть себе як вата. Справа не в кольорі стрічки, справа в тому, як ти інших взаємодієш з світом. Не треба кричати про зраду, не розібравшись. Не можна дозволяти собі автоматом реагувати на інформаційні маркери, які підсовують новини. Не можна вестися на заголовок, не вчитавшись, коментувати, не вникаючи. Не треба клікати на банер "Дідівський спосіб! 100%! Рак піде за тиждень, якщо на ніч...." - там не лежить нічого хорошого. Людині дано розум, ними треба користуватися, в тому числі і для цього. Хто не користується, той неминуче дрейфує в обійми ДНР і Путіна, подобається вам, чи ні. Тому що, с**а, у Путіна дуже добре вміють працювати з тими, хто реагує на автоматі, не включаючи голову", — зазначає Новіков.

"Що стосується того, чи корисні переговори з Захарченко і Теслярським. Людей з підвалів витягувати треба, і прямо зараз. Вони нічим не гірше тих, хто сидить за російським тюрмах. Їх становище навіть гірше і небезпечніше. Чи можна таким шляхом добитися чогось більшого, наприклад світу? Я особисто так не думаю. Але я не даю з цього приводу ніяких порад. Адвокат, який безкоштовно роздає поради в інтернеті, швидше за все, просто не може знайти собі клієнтів", — пише адвокат.

"В іншому нічого не змінилося. Мережа wifi, яку роздає мій телефон, як і раніше називається Putinhujlo. Журналісти в Басманному, а потім у Донецькому суді кожен раз, натикаючись на неї, починали посміхатися і вертіти головами — звідки, мовляв, тут таке? А найрозумніші обчислювали пароль і користувалися. 8 символів латиницею", — зазначив Новіков.

"Чуваки, якщо ви остаточно розучилися читати далі заголовка і слухати до кінця фрази, то не відкидайте так різко ідею помиритися з Захарченкой. Це конкретно для вас не найгірший варіант. Вам насправді з Путіним буде набагато зручніше і зрозуміліше. А йому з вами. Це про сьогоднішній вибух вышиваты, так", — додав адвокат.

Інші два адвоката, Микола Полозов і Марк Фейгін різко відреагували на його слова.

"Є громадяни Росії, які начебто і не "вата", але без попиту і запрошення лізуть в українську політику, суспільні відносини, дають поради як жити і т. д. В залежності від мотивів своєї діяльності їх можна розділити на три категорії:

1) М**аки

2) Провокатори

3) М**аки-провокатори.

А можна, в принципі, і не розділяти", — пише у своєму Facebook адвокат Микола Полозов.

"Хочу попросити українську аудиторію ніяк не асоціювати мене і мою роботу з одним із колишніх адвокатів Савченко", — зазначає у своєму Facebook адвокат Марк Фейгін.

У користувачів соціальних мереж сварка адвокатів Савченко викликала резонанс.

Як повідомляв "Апостроф", росіяни, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна, у зв'язку зі скандальною заявою народного депутата Надії Савченко про готовність поїхати на окупований Донбас і вступити в прямі переговори з бойовиками висунули божевільну версію про те, що замість Савченко в Україну заслали загримованого актора Сергія Безрукова.