RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Росії вказали на першу правду від топ-пропагандиста Путіна

Російський журналіст Отар Кушанашвілі прокоментував обмовку путінського пропагандиста Дмитра Кисельова, який визнав, що окупований Крим не є частиною Росії.

Про це Кушанашвілі написав у своїй колонці для Собеседника.

"Скажу без всякого сорому: були часи, у літературі вони називаються надзвичайними... Так от, були часи, коли я починав свій, випендрежно висловлюючись, свій шлях у журналістиці, і вважав Дмитра Кисельова компасом. Я вважав, що він справжній, автентичний, непідробний журналіст, на якого варто рівнятися. Мені він подобався манерою розмови, тим, як формулював свої думки. Я ніяк не підозрював, що він зійде з розуму. Тоді я не знав, що він пошкодиться в розумі. І припустити не міг, але завжди розумів, що та дорога, яку вибирають окремі люди, приречена на те, що у медиків називається "флуктуація розуму". Цей медичний термін має дуже широке ходіння в моїй родині — всі сміються один над одним, не дуже розуміючи, що вони говорять і навіщо вони це говорять", — зазначає Кушанашвілі.

"Дмитро Кисельов, будучи рупором державної пишної риторики, перетворився на людину, яка дуже, дуже, дуже намагається відпрацювати дуже-дуже-дуже великі гроші. Гроші, які отримує Дмитро Кисельов, я думаю, дорівнюють трьом п'ятирічним бюджетам моїй Грузії. Такі гроші не залишають місця для того, щоб чоловік згадав, що таке совість, правда. Що таке справжня правда, яку він повинен був нести з екрана. Нісенітниця, нісенітниця — ні, давайте різкіше скажімо: собача нісенітниця, гіль, околесиця, яку несе Кисельов у своїх програмах, зобов'язують його в геометричній прогресії множити гіль і собачу нісенітниця. Інакше його не зрозуміють ті, хто дають йому гроші", — пише журналіст.

"Застереження "Ну і повернемося до Росії" — це не надзвичайна подія. Дмитро Кисельов навіть не звертає уваги на те, що він несе. Це для людей, які впевнені в тому, що у когось щось відібрати і привласнити собі і при цьому називатися "ввічливими людьми", — це для них привід для паніки, привід, щоб обрушитися на Кисельова. А я бачу в цьому, оскільки наділений іншою оптикою, тільки логічне продовження цієї нескінченної клоунади, в якій він добровільно бере участь. Ви це повинні розглядати як невдалий жарт або репризу. Він в перший раз обмовився за Фрейдом і сказав справжню правду", — вважає Кушанашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Отар Кушанашвілі заявляв, що анексія Криму призведе до сумних наслідків для президента РФ Володимира Путіна.