RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

У Путіна заявили про небезпеку військового нападу України

Посол Росії в Білорусі Олександр Суріков заявив, що нова російська військова база в білоруських Клинцях нібито потрібна для того, щоб мати можливість захиститися від нападу з боку України.

Про це Сурiков сказав на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів.

"До чого тут Білорусь? Я так розумію, що у нас не виходить з мінськими домовленостями. Радикалізм в Україні знову починає підніматися. За межею "Правого сектору" підіймаються нові "понад праві" сили, більш радикальні. В Україні знову починає брати гору точка війни. А ми, як би не дуже б хотіли, щоб вона взяла гору. Але якщо все-таки переможе, то нам потрібно буде на кордоні з Росією її зупинити. От і все. Превентивні речі", — заявив російський дипломат.

На уточнююче питання, чи пов'язано це з побоюваннями, що "Україна буде атакувати Росію", Суриков відповів, що хоч Україна і слабкіше, але превентивні заходи потрібні.

Клинці знаходяться лише в 50 км від України. Про плани Росії побудувати там військову базу стало відомо ще навесні, коли на кордоні з'явилися військовослужбовці і військова техніка. Однак до цього часу Росія офіційно не визнавала факт будівництва військової бази.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у російському ЗМІ дорікнули Білорусі за військове співробітництво з Україною.

У квітні президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив жорстку заяву на адресу Кремля і росіян у своєму щорічному посланні до національних зборів і білоруського народу.