RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Держдума РФ зі скандалом позбулася відомого опозиціонера: опубліковано відео

Державна Дума РФ 10 червня проголосувала за позбавлення депутатського мандата відомого опозиціонера, депутата від партії "Справедлива Росія" Іллі Пономарьова за невиконання ним своїх обов'язків.

За таке рішення проголосували 413 осіб, проти – 3, передає "РИА Новости".

З ініціативою позбавлення Пономарьова мандата виступила фракція "Справедлива Росія", в якій заявили, що він протягом двох років не з'являється в Держдумі, не веде роботу з виборцями в регіонах і втратив зв'язок з фракцією.

"Пан Пономарьов вже давно втратив право, насамперед, моральне, бути депутатом. Він давно втратив зв'язок не тільки з "Справедливою Росією", але і з Росією, з нашою батьківщиною. Довго коментувати не буду. Повірте, мені зайвий раз вимовляти цю прізвище просто огидно. Тому коротко: краще пізно, ніж ніколи", — сказав лідер партії Сергій Миронов.

У свою чергу сам Пономарьов назвав позбавлення його мандата "давно задуманою помстою".

"Дорогі колишні колеги, ви сьогодні перевертаєте найважливішу сторінку мого життя, яка тривала без малого 9 років", - заявив він у відеозверненні, опублікованому на його сторінці у Facebook.

Незалежний депутат російської Держдуми Дмитро Гудков розповів у соцмережі про те, як проходило голосування в Держдумі.

"Оплески і радість — не кожен день вдається помститися тому, хто має незалежну думку. У залі — менше 200 осіб, з фракції СР — 12. Проти я, Сергій Петров і сам Ілля. За — 413. Перед "обговоренням" я зажадав перервати засідання або хоча б перерахувати присутніх, оскільки в залі було всього 123 людини (всього у нас 450 депутатів). Але, за словами Сергія Железняка, вони звикли приходити тільки на годину голосування (до 5 вечора) — тоді, мовляв, і зберуться. Правда, на цей раз година голосування розпочалася о 16.20, і зал продовжував звично зяяти порожніми кріслами. Жириновський звинуватив Іллю в підготовці до підриву АЕС, тому що той починав роботу в Інституті проблем безпечного розвитку атомної енергетики. "Справедлива Росія" просто утробно булькнула. А Валерій Якушев з ЄР крикнув "Придурок!". За це йому дали слово, і він сказав, що виборці скаржаться на таких депутатів Володимиру Володимировичу... Але тут колегу перервав пильний Сергій Железняк, вагомо зазначивши, що "Володимир Володимирович завжди все правильно говорить". Мікрофон "єдиноросам" на всякий випадок після цього вимкнули", - написав Гудков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Ілля Пономарьов заявив, що вибори до російського парламенту, які заплановані на осінь 2016 року, нічого в країні не змінять.