RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Нічого не змінилося: у Росії пояснили, чому ЄС продовжить санкції проти РФ

Євросоюз не скасує санкції проти Росії, оскільки вона не змінила свою політику.

Таку думку висловив "Апострофу" відомий російський економіст, директор Центру досліджень постіндустріального суспільства Владислав Іноземцев.

"Кремль активізує спроби щось змінити в питанні санкцій ЄС. Кинуті додаткові кошти на цей процес. Створюється активна ілюзія того, що деякі люди в ЄС виступають проти санкцій. Але, як мені здається, все одно це річ не надто системна. Та частина людей, яка виступає за подібні резолюції у Французькому сенаті, – це лише "група товаришів", яка куплена давно з потрохами і вже багато років помічена в постійному спілкуванні з Москвою, тому що, швидше за все, має якісь свої особисті інтереси", — вважає економіст.

"Але зараз точно нічого (скасування санкцій, - ред.) не відбудеться. Тому що, об'єктивно кажучи, нічого не змінилося з того, що дійсно нинішню політику ЄС могло б пом'якшити. Насильство на сході України триває, і ситуація в зоні АТО не вщухає", — констатує Іноземцев.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Відкупитися або відокремитися, - названі два рішення проблеми ДНР і ЛНР.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні Рада Європейського Союзу продовжила на 12 місяців — до 23 червня 2017 року — санкційні заходи щодо Криму і Севастополя в рамках стратегії невизнання окупації півострова Росією.