RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Росії розкрили для України два варіанти вирішення проблеми Донбасу

В України є два варіанти вирішити проблему з окупованим бойовиками Донбасом.

Таку думку висловив "Апострофу" відомий російський економіст, директор Центру досліджень постіндустріального суспільства Владислав Іноземцев.

"Мені здається, що у відносинах c псевдореспубліками ДНР і ЛНР у Києва є тільки два варіанти дій. Перший: з ними замиритися, як пропонує Савченко. Дійсно сказати, що "ми вас визнаємо, ми гарантуємо певний рівень взаємин, визначені економічні свободи, бюджетну самостійність, але з однією умовою: ми закриваємо кордон, і Москва тут ні до чого". Тобто так, ми розуміємо, що є такі бандити в Донецьку, яких ви представляєте, і ми готові з вами торгуватися. Так сказати, відкуповуватися від вас вашою певною самостійністю", — зазначає російський економіст.

"Другий варіант полягає в тому, щоб просто припинити з ними спілкуватися і реально виставити новий кордон. Як це було зроблено свого часу в Німеччині. Тоді в конституції ФРН написали, що тимчасово окуповані й ті, що відпали, території завжди можуть повернутися до складу Німеччини, якщо вони захочуть. Чітко заручитися підтримкою Заходу в тому, що за цією межею — це війна. І відвести війська на кілька кілометрів або десяток кілометрів, встановити нове загородження, новий кордон, закликати поставити міжнародних спостерігачів на цей одностороннiй кордон. Не на "донецьку", а на "українську сторону. Оголосити всьому світу, що визнаєте, що ці території відійшли, і почати жити далі без них", — пропонує Іноземцев.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу": Відкупитися чи відокремитися, - названо два рішення проблеми ДНР і ЛНР.