RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Дружити і воювати одночасно: у РФ розповіли, як Путіна зайшов у безвихідь з позицією щодо Заходу

Російський політолог Лілія Шевцова розповіла про намір Росії налагодити відносини із Заходом і одночасно зберегти антизахідний курс у зовнішній політиці.

Про це Шевцова написала на своїй сторінці в Facebook.

"У різних варіаціях і в різному виконанні Кремль переконує ліберальний світ: Ми не хочемо конфронтації, готові бути вашим партнером і взагалі "зла не тримаємо". Прагнення Кремля вирватися з ізоляції і санкційного режиму зрозуміло ", - зазначила політолог.

"Але виникає проблема: як представити відступ і геополітичний провал, як перемогу? І як забезпечити взаємність ліберального світу? Ми готові зняти контрсанкції, каже Путін. А якщо Європа обдурить і не піде назустріч", - додала вона.

За її словами, Кремль не може відмовитися антизахідного курсу, оскільки він є єдиним механізмом для легітимізації влади.

"А одночасно дружити з Заходом і воювати з ним у суспільній свідомості вимагає особливо витонченій еквілібристики. Тим більше, коли конфронтація із Заходом і для політичного класу, і для частини суспільства стала способом життя. Доказом чого з'явився марсельський фанатський шабаш. А обліт американських авіаносців є звичним для нас способом примусу до любові", - підкреслила Лілія Шевцова.

Як повідомляв Апостроф, російський економіст Владислав Іноземцев заявив, що РФ використовує санкції для виправдання загального скорочення торгівлі з ЄС.