RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Трагедія із загибеллю дітей в РФ: росЗМI повідомили моторошні деталі

Регіональні російські ЗМІ дізналися подробиці трагедії з маленькими учасниками походу в Карелії, які загибли в результаті аварії човна на озері.

Про це повідомляє Rosbalt.ru.

Як пише "Петрозаводськ говорить", мешканці населеного пункту Кудама допомагали рятувати дітей з човнів. Місцева мешканка Наталія Столярова розповіла, що вранці їм зателефонували представники дитячого табору "Сямозеро" і повідомили, що втратили групу вихованців.

"Столярову попросили пошукати зниклих на березі. Жінка відправилася в розбурхане озеро. На прилеглих островах і півостровах були знайдені 10 замерзлих дітей у віці близько 13 років та два інструктори. Їх знаходили в радіусі 5 км від Кудами", — зазначає видання.

Дітей доставили в туркомплекс, відігріли у бані і нагодували гарячим супом. За словами Наталії, діти, які не змогли врятуватися, загинули від переохолодження. На озері була висока хвиля і сильний вітер. Це ускладнювало роботу рятувальників, до яких уже приєдналися колеги з Петербурга.

Одна з врятованих дівчат розповіла, що човен перевернувся ще вчора, у 16:30. Про трагедію повідомила 12-річна москвичка, дізнався Life.ru. "За словами дівчинки, 18-го числа туристична група на двох човнах і плоту потрапила в шторм, у результаті чого групу розкидало по водоймі", — сказав співрозмовник порталу.

Дитину викинуло на берег, до 19 червня вона пролежала без свідомості. Після того як дівчинка прийшла в себе, вона подалася вздовж берега у бік селища Кудама. По дорозі вона виявила ще одного хлопчика, який був весь у крові і не міг пересуватися. "Вона залишила його, запам'ятала місце і відправилася за допомогою в селище, де і зустріла місцевого жителя, який зателефонував рятувальникам", — зазначили в правоохоронних органах.

На табір "Сямозеро" раніше скаржилися батьки. Газета "Карельська губернія" в 2015 році писала, як петрозаводчанка купила дочці путівку в табір на 21 день, що обійшлося їй в більш ніж 28 тисяч руб. В перший же день після приїзду на місце дітей відправили у дводенний похід, який включав в себе рафтинг і ночівлю в лісі.

"Діти спали в мокрих наметах, а 13-річних дівчат змушували готувати на вогнищі їжу та мити котли. Під час рафтингу вожатий кричав на дітей: "Гребіть, с**и" і курив прямо в човні, а на привалі змусив дівчаток каменем відкривати консервні банки. Після повернення в табір дітям виділили півтори години на переодягання, веліли мокрі речі скласти в сумки, а потім бути готовими до нового походу на острів, але вже на 5 днів", — сказано в матеріалі.

Жінка забрала доньку додому через 3 дні. За її словами, під час рафтингу одна з дівчаток випала у воду і нахлебалась води. Після вона скаржилася на болі в животі, але її все одно відправили в наступний похід. Після закінчення зміни, як розповіла мама дитини, нікого з дітей навіть не оглянув медичний працівник. Жінка звернулася із заявами в республіканську прокуратуру і суд.

"Скарги на парк-готель "Сямозеро", що розташувався на мальовничому березі озера на території Эссойльского поселення, надходять вже не перший рік. Так, на черговій комісії з безпеки при районній адміністрації обговорювали скарги, що надійшли в ЕДДС: діти з Москви і Петрозаводська телефонують своїм батькам, скаржаться на погане поводження і просять забрати їх додому", — інформує сайт газети.

У минулому році комісія виявила в таборі справжній бардак. Одного разу хлопців, незадоволених умовами проживання, посадили в автобус, пообіцявши триденний круїз на лайнері. Насправді ж їх вивезли в Петрозаводськ, звідки відправили в наметовий табір на острів, назви якого навіть не повідомили. Трьом дівчаткам-москвичкам вдалося втекти, коли автобус зробив зупинку в Петрозаводську. На момент написання матеріалу вони кілька днів перебували в центрі тимчасового утримання "Надія", а адміністрація табору приїжджати за ними не поспішала.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в результаті трагічної аварії човна на озері у російській Карелії загинули тільки діти, всі дорослі вижили.

Російські рятувальники підняли з води тіла всіх загиблих в результаті аварії човна на карельському Сямозерi, яка призвела до загибелі дітей.