RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Порошенка пояснили, чому Путін не зможе пробити "коридор" у Крим

Представник України в тристоронній контактній групі в Мінську, колишній голова уряду країни Євген Марчук заявив, що російська армія зазнає величезних втрат, якщо зважиться на операцію із захоплення сухопутного "коридору" в окупований Крим.

Про це Марчук сказав в інтерв'ю Громадське ТБ.

"Кажуть, що Росія буде пробивати "коридор" на Крим. Вже не проб'є. Ми вже зробили стільки і такого, що вже не проб'є або покладе там півмільйона солдатів", — заявив Марчук.

Нагадаємо, 30 травня заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Михайло Коваль заявив, що Москва готує операцію із захоплення сухопутного "коридору" в Крим. "Російські війська готуються до активних наступальних дій з метою виходу на адміністративні межі Донецької та Луганської областей, а також "пробиття" сухопутного "коридору" до Криму", — сказав він. За його словами, міжнародні санкції проти Москви залишаються дієвим механізмом, але недостатнім для того, щоб примусити її відмовитися від агресії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Євген Марчук розповів про те, що за останні два тижні Росія перекинула понад 20 танків на територію окупованого Донбасу.

У травні президент України Петро Порошенко закликав екс-міністра оборони Євгена Марчука відновити контроль над кордоном України з Росією.