RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Масова загибель дітей в Росії: у людини Путіна стався жахливий інцидент з дитиною

Уповноважений при президентові Російської Федерації з прав дитини Павло Астахов під час зустрічі в лікарні з дітьми, що вижили при трагедії в Карелії, поставив однієї з дівчаток цинічне питання.

Про це повідомляє Федеральне агентство новотей

23 червня, в лікарню, де знаходяться дiти, якi вижили в страшній трагедії на карельському Сямозере, приїхав уповноважений при президентові Росії з прав дитини Павло Астахов. Він поспілкувався з хлопцями та поцікавився у них, як проходила рятувальна операція.

У розмові з однією з дівчаток, яка вижила в трагедії Павло Астахов задав їй дуже дивне запитання, котре шокувало дитину та вона, розгубившись, навіть не знала, що відповісти чиновнику.

Спочатку дитячий омбудсмен спитав у дівчинки, як співробітники рятувальної служби вивозили дітей з острівців, на які їх викинуло сильними хвилями.

Отримавши відповідь про те, що співробітники МНС вивозили дітей на човнах, Астахов, посміхаючись, раптово запитав: "Ну що, як поплавали?"

Таке питання шокувало дитину і поставило її в глухий кут. Дівчинка, розгубившись, навіть не знала, що відповісти йому.

"Ну...", — єдине, що вимовила розгублений дитина.

На щастя, на допомогу дитині прийшла жінка, яка в цей момент перебувала в палаті.

"Слава Богу, вижили", — відповіла вона омбудсмену.

У свою чергу користувачі соціальних мереж засудили правозахисника за таке некоректне питання.

Нагадаємо, 18 червня діти з табору "Парк-готель "Сямозеро" у Карелії вирушили разом з інструкторами на водну прогулянку. Всього в поході брали участь 51 людина, включаючи чотирьох дорослих. На Сямозере почався шторм, і два каное з дітьми перекинулися. Потонуло 14 неповнолітніх, тіла 13 з них знайдені.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі набирає популярність вірш, присвячений катастрофи човна в Карелії, в результаті якої загинули діти.