RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Держдумі Росії розповіли про плани залишити пів-України

Депутат Держдуми Росії, голова російської партії ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що Росії в 2014 році потрібно було захопити половину Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю журналісту видання "Газета.ру", розмірковуючи про те, що СРСР потрібно було вчасно зупинити Гітлера і захопити якомога більше територій, аби було чим торгуватися.

"Так і з Україною. Треба було просто подивитися, що вони творять. Переписали підручники, ведуть обробку молоді. Нацисти, взяли ідеологію ОУН, УПА, УНО тощо, все це бандерівці. Вжийте заходів одразу. Я б ще в 2014 році викликав Януковича до Москви і сказав: "Вікторе Федоровичу, ти розумієш, що відбувається? У лютому тебе не буде вже тут. Але ми введемо війська, ти погодишся на передачу Новоросії, а сам залишишся в Києві президентом половини України. А інакше тебе знищать!" Він сам запросив би російські війська, а підконтрольна Рада схвалила б. І Захід би нам нічого не сказав!" - заявив Жириновський.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін після анексії Криму в 2014 році планував захопити ще 11 областей України та Київ.