RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Росії бурхливо відреагували на нову ініціативу президента Чехії

Росіяни, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна, радісно зустріли заклик чеського президента Мілоша Земана провести референдум щодо членства Чехії в Євросоюзі та НАТО.

Слова Земана коментують на російському інформаційному ресурсі "РИА Новости".

"Мілош Земан - вельми цікавий політик, антисовєтчик і запеклий критик вторгнення країн Варшавського Договору в Чехословаччину в 1968 році, він тим не менше - сильна і самостійна особистість, з повагою ставиться до Росії і не боїться виступити проти будь-яких опонентів. Хоча іноді й епатує", — зазначає користувач Олександр Ісаєв.

"Якщо народ хоче висловитися, треба дати — це і є демократія, і якщо більшість хоче змінити напрям, треба змінювати. Це демократія", — пише користувачка Оксана Щекарева.

Нагадаємо, Земан заявив, що не згоден з тими, хто підтримує вихід його країни з Європейського Союзу і НАТО, але зробить усе, щоб організувати для них референдум. Заклик Земана до референдуму пролунав на тлі нещодавнього рішення Великої Британії покинути Європейський Союз.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що майже третина жителів Німеччини виступають за проведення референдуму з питання про членство країни в Європейському Союзі.