RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Голова Ради розповів, як постраждав від Росії

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій розповів про те, як його предки воювали проти Росії.

Про це Парубій сказав в інтерв'ю Апострофу.

"Росія — це держава-агресор, яка становить загрозу для нашої держави. Зараз ця загроза перейшла в дуже активну фазу", — заявив спікер.

"Один мій дід воював в Українській Народній Республіці, а другий — в Українській Галицькій Армії за українську державу і проти Росії. Мої родичі воювали в УПА і головним агресором в той час теж була Росія. Тоді — сталінська. І звичайно, про російську загрозу для держави я знаю не з теорії політології. Моя бабуся з Харківської області була свідком того, як вимерло півсела, коли був Голодомор. Вся моя родина була вивезена в Сибір", — розповів Парубій.

"Я знаю, що путінська Росія представляє найбільшу загрозу для існування української держави. Тому я вважаю, поки ведеться ця агресивна політика, Україна повинна зробити все можливе, щоб міжнародне співтовариство об'єднати і мобілізувати всі свої сили, щоб не дати реалізуватися цієї небезпеки", — додав спікер Верховнй Раді.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Андрій Парубій: Я вважаю, що Україна перемагає в інформаційній війні проти Росії.