RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Ця Алексієвич зламалася: мережі вирують через фразу нобелівського лауреата про Україну

Вислів білоруської письменниці, лауреата Нобелівської премії з літератури Світлани Алексієвич про причетність українців до Голокосту викликав ажіотаж в соціальних мережах.

Слова Олексійович активно обговорюють в Facebook і Twitter.

"Насолоджуйтесь. Нобелівський лауреат Алексієвич звинуватила в причетності до Голокосту українців і поляків", — зазначає у своєму Twitter політтехнолог Тарас Березовець.

"Ця Алексієвич зламалася. Несіть наступну", — пишуть в Twitter Справжній Дніпро.

"Алексієвич — звичайна ватна істота. В її розумінні прибалти, поляки і українці шо зондер-команда СС. Чекаємо в Україні", — пишуть в Twitter Лідокаїн Гетьмана.

"Пам'ятаю, як народ в ФБ на стіні дерся від щастя, коли С. Алексієвич призначили Нобеля. Для любителів білоруської поезії і телячого захоплення всім і вся — присвячується цей пост і відео. Насолоджуйтесь", — пише користувач Facebook Євген Жеребецький.

"Пишаєтеся її Нобелівкою?" — питає у Facebook журналіст Михайло Ганницький.

Нагадаємо, виступаючи в Брукліні 6 липня, Алексієвич заявила, що "карателі, які працювали на території Білорусії, вони були всі з України".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Світлана Алексієвич розповіла, як президент РФ Володимир Путін влаштував в Росії "реванш" комунізму.