RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Путін в монастирі випадково видав справжні цілі своєї війни

Президент Росії Володимир Путін під час відвідування Спасо-Преображенського собору на острові Валаам допустив ляп, закликавши молитися за загиблих в Сирії російських льотчиків, замість того, щоб піднести молитву за те, щоб не загинули інші.

На цей факт вказав російський політолог Станіслав Бєлковський в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Я, звичайно, не такий великий начальник, м'яко кажучи, як Володимир Володимирович Путін, я пересічний християнин, але я б закликав молитися за тих, хто ще не загинув. Бо за тих, хто вже загинув, моляться святі покровителі. Тут теж є невелика канонічна невідповідність. Що свідчить про недостатню глибину розуміння Володимиром Володимировичем суті християнства. Ті, хто вже загинули, стали мучениками. І за них вже моляться їхні персональні святі. За них молитися вже не треба, у всякому разі, нам", - зазначає політолог.

"Молитися треба за те, щоб не загинули інші. А за це молитися в першу чергу він повинен, бо він їх туди відправив. І було б дуже правильно, щоб сам за них і помолився в першу чергу. На Валаамі або в будь-якому іншому місці, де зупиниться його царствений кортеж", - вважає Бєлковський.

Як повідомляв "Апостроф", вчора в мережі з'явилося відео відвідування Путіним Валаама.