RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандальна хресна хода на Київ: розвідка розкрила плани Путіна

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що російські спецслужби спробують використати скандальну хресну ходу Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Про це він сказав журналістам у ході брифінгу, передає "112".

"За нашими даними, метою провокацій є радикалізація міжконфесійної ворожнечі та поглиблення розколу в суспільстві на релігійному ґрунті", - сказав Скібіцький.

За інформацією українських розвідників, російські спецслужби мають намір організувати провокації проти учасників ходи з залученням кримінальних угруповань, за допомогою яких планується організувати сутички біля культових споруд і місць масового скупчення віруючих.

"Особлива увага буде приділятися інформаційно-психологічному впливу на українське населення за рахунок негативного висвітлення подій у проросійських ЗМІ. В умовах тривалої агресії звертаємося до всіх громадян, у тому числі і журналістів, із закликом не допустити відкриття Росією другого інформаційного фронту проти нашої держави і нашого народу", - сказав Скібіцький.

Він також підкреслив, що особлива роль в організації провокацій відводиться колишнім чиновникам, зокрема, екс-голові МВС Віталію Захарченко та його довіреній особі Віктору Зубрицькому.

Як повідомляв "Апостроф", голова інформаційного управління Української Православної Церкви Київського Патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) вказав на те, що учасників хресної ходи на Київ, організованої УПЦ Московського Патріархату, готують до бійні.