RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Волонтер назвав головні проблеми України у війні з Путіним

Відомий волонтер Мирослав Гай вважає, що у разі масштабного наступу військ РФ Україна може зазнати великі проблеми, оскільки в ряді військових питань явно відстає від Росії.

"У нас є проблеми з авіацією – в разі чого нам нема чим відповідати. У нас великі питання з радарами – вони не закривають всю Україну, лише великі міста типу Харкова чи Києва. У нас багато проблем. Проблеми з казармами, з новою технікою, з патронними заводами – патрони ми робимо, але мало", - розповів Гай в інтерв’ю Обозревателю.

"Але якщо ми врахуємо слабкі місця, якщо підготуємося до можливого вторгнення так, що ворог розумітиме, що перемогу зможе здобути лише ціною надвеликих втрат – вони відмовляться від планів нападати. Тому що територію мало завоювати – її ще треба втримати. Їм не потрібна вся Україна. Вони просто не зможуть її втримати. Західні області – так вже точно. Але поборотися за Харків, Одесу, Миколаїв, Запоріжжя, Павлоград, Дніпропетровськ, де у нас розташовані найбільші військові підприємства вони можуть", - пояснює волонтер.

Разом з тим він додав: "Для нас це означатиме повний крах. Навіть якщо ці міста потраплять під тимчасову окупацію, на місяць-два. Ми ж бачимо на прикладі Луганського патронного заводу, як вони одразу заходять, проголошують "військовий стан", вивозять завод – і до побачення! Маємо сіру зону. Як не так, то інакше".

Раніше "Апостроф" повідомляв про катастрофічну ситуацію з виробництвом патронів в Україні.