RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У НАТО дізналися, як Путін готується до великої війни

Заступник міністра оборони Росії генерал Дмитро Булгаков заявив, що російська армія до кінця поточного року має намір провести близько чотирьох тисяч військових навчань.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на польське видання Gazeta Wyborcza.

Зокрема, 15 серпня відбудуться маневри збройних сил РФ "Кавказ 16", в яких будуть задіяні військові частини південного військового округу, розташованого впритул до українського кордону.

Також видання нагадує слова міністра оборони РФ Сергія Шойгу, який заявив про зміцнення сил біля кордонів України. За словами Шойгу, армія Росії сформувала в південному окрузі чотири нові дивізії і дев'ять бригад, а також має намір розмістити ракети класу "Іскандер" поблизу України.

Проте військовий експерт Віктор Мураховський наголосив, що міністр оборони РФ бреше, коли говорить про чотири нові дивізії, оскільки абсолютно новими можна вважати тільки дві з них: 150-ю Идрицько-Берлінську дивізію та дивізію протиповітряної оборони, озброєну ракетами С-400, яка дислокується в окупованому Криму.

Крім цього, як пише видання, РФ відмовилася від планів колишнього глави Міноборони Анатолія Сердюкова, який зробив головною бойовою одиницею армії РФ бригаду у складі трьох-чотирьох мотострілкових батальйонів з власною артилерією, комунікаціями і розвідкою, тим самим готуючи Росію до внутрішніх конфліктів. Тепер Кремль повертає дивізії і армії.

У свою чергу, російський військовий експерт Руслан Пухов заявив, що РФ створює три великі сухопутні групи для наступу в бік Києва. Також він зазначив, що Кремль нарощує сили саме на кордоні з Україною, а не з країнами НАТО.

"В Калінінградській області зараз немає ніяких "Іскандерів". Розміщена там 152-га ракетна бригада залишається єдиною нашою частиною, озброєною старими "Точки-У," і вона не отримала ще нові ракети", - підкреслив експерт.

Видання наводить дані з бюлетеня "Незалежний військових погляд", який отримують всі частини армії Росії, де сказано, що РФ не виключає великої війни, а Україна стає стратегічним ворогом Кремля.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Шойгу пригрозив НАТО відповідними діями на те, що він назвав нарощуванням військової присутності Альянсу поблизу кордонів РФ.