RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Російський журналіст передбачив ганьбу армії Путіна в разі великої війни з Україною

Російський журналіст Олександр Невзоров упевнений, що в разі великої війни з Україною російська армія зганьбиться і зруйнує міф про свою могутність.

Про це він сказав Ехо Москви.

За його словами, в РФ свято вірять в міць російської армії, але цей стереотип буде зруйнований.

"Я просто багато разів бачив цю армію в ділі. Так, вона повна в тому числі і дуже хоробрими, і дуже симпатичними людьми, але армія, яка програла війну малесенькій Чечні, армія, яка небоєздатна в принципі, вона має десь знайти можливість продемонструвати свою повну імпотентність. І ця віра в армію повинна зруйнуватися. Станеться це, ймовірно, в тому ж самому Донбасі", - сказав Невзоров.

Як доказ він навів той факт, що президент РФ Володимир Путін розраховував отримати контроль над усіма південно-східними регіонами України, але йому це не вдалося. Навіть Іловайський котел, в якому загинуло багато українців через вторгнення російської армії, був не дуже успішним для РФ.

"Начебто українці були безпорадними і їх вели на заклання – але все ж вони могли огризатися, відбиватися, підбивати техніку, брати полонених", - сказав Невзоров.

Журналіст пояснив слабкість армії РФ низькою мотивацією.

"Не я ж один бачив, як приблизно 14 тисяч хлоп'ячих життів були спущені в каналізацію в Чечні, так? І справа не в тому, хто програв війну. Можна програти війну, якщо суперник, противник дуже сильний і відчайдушно хоробрий. Так, Росія цю війну програла. Питання в тому, що, як з'ясувалося, ця війна була нікому не потрібна і влаштована взагалі ні для чого, що називається", - сказав він.

Незважаючи на високі зарплати, російська армія не дуже боєздатна і погано підготовлена, упевнений журналіст.

"Змінилася медійна картинка, з'явилися склеєні з дуже хорошої фанери танки на парадах, з'явилася нова красива форма. Але насправді це тих же самих сліпих снайперів і глухих радистів переодягли у щось понтове і голівудськоподібне", - додав Невзоров.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Невзоров повідомив про те, що на воронезькому 172-му авторемонтному заводі в танках, доставлених з Донбасу, знайшли тіла загиблих російських солдатів.