RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Росії атакували посольство України: опубліковані фото і відео

У Росії близько 22:07 за київським часом кілька десятків агресивно налаштованих людей біля будівлі посольства України провели акцію протесту з приводу нападу на Росспівробітництво в Києві.

Про це повідомляє УНІАН.

Учасники акції спочатку скандували гасла: "Руки геть від наших дипломатів", "Хунту до відповіді", "Пам'ятаємо Одесу, пам'ятаємо Донбас", "Не забудемо, не пробачимо", а також вони тримали в руках плакати з аналогічними написами. Потім протестувальники запалили фаєри, а потім закидали українське посольство яйцями і помідорами.

Як пишуть ЗМІ, правоохоронні органи заздалегідь знали про акції і посилили заходи безпеки, але після нападу на диппредставництво України поліцейські РФ реагували мляво. Відзначається, що після попереджень про те, що акція протесту є неузгодженою, показово затримали трьох осіб, тоді як основне число протестуючих спокійно покинули територію біля українського посольства.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 27 серпня в Києві активісти розмалювали будівлю Росспівробітництва гаслами закликом звільнити з російської в'язниці українських політв'язнів.