RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ажіотаж з головою Узбекистану: з'явилася важлива обмовка про його стан

Данііл Кислов, головний редактор видання "Фергана", яке першим повідомило про смерть президента Узбекистану Іслама Карімова, зробив важливе застереження за цим повідомленням.

Про це Кислов сказав в інтерв'ю mk.ru.

Він заявив, що абсолютно точно, з джерел на самому вищому рівні в Узбекистані, яким можна вірити, відомо, що вчора в 13:00 за узбецьким часом (в 15:00 за київським) президент Узбекистану Іслам Карімов переніс клінічну смерть.

Головний редактор "Фергани" каже, що розкрити джерело він може, тільки якщо таке рішення ухвалить суд. Також Кислов зазначив, що спростування, які надходятьіз президентського апарату,- анонімні і не підтверджені жодними фактами.

Він зазначив, що ЗМІ в Узбекистані про стан Карімова мовчать через тотальну цензуру.

Кислов вважає, що офіційно про смерть президента оголосять після 1 вересня, після святкування в Узбекистані 25-річчя незалежності.

Також експерт по Центральній Азії повідомив, що зараз владу в країні повністю тримають в свої руках дружина президента Тетяна Карімова, прем'єр Шавкат Мірзіяєв і голова Служби національної безпеки Рустам Іноятов. За словами Кислова, вони будуть намагатися зробити так, щоб президентом країни став Мірзіяєв.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Олексій Венедиктов заявив, що отримав підтвердження інформації про смерть Іслама Карімова з власних джерел.