RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Стало відомо про нові справи Путіна проти сил АТО

Слідчий комітет РФ порушив дві кримінальні справи щодо війни на Донбасі, в яких фігурують міністр оборони України Степан Полторак і голова Генштабу Віктор Муженко.

Офіційний представник російського відомства Володимир Маркін пояснив, що одна зі справ стосується командира 14 окремої механізованої бригади Збройних сил України полковника Олександра Жакуна, якого підозрюють у порушенні статті "застосування заборонених засобів і методів ведення війни", передає "Інтерфакс".

Крім того, порушено кримінальну справу "за фактом геноциду національної групи російськомовних осіб, у тому числі малолітніх", які проживають на території так званої ДНР.

Зазначається, що Жакун у квітні 2016 року нібито організував артобстріл КПП бойовиків "Оленівка", у результаті чого загинули 4 людини та 7 отримали поранення.

Фігурантами другогї справи є міністр оборони Степан Полторак, начальник генерального штабу Міністерства оборони України Віктор Муженко, колишній командир сухопутних військ Анатолій Пушняков, діючий командир сухопутних військ Сергій Попко та командувач національною гвардією Юрій Аллеров.

Їх звинувачують у тому, що "вони віддавали злочинні накази підлеглим" на застосування важких видів зброї для знищення об'єктів цивільної інфраструктури, населених пунктів так званої ДНР, а також "повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх". Маркін підкреслив, що в результаті їхніх дій загинули не менше 9 осіб, не менше 110 поранено, зруйновано не менше 279 житлових будинків і об'єктів інфраструктури.

Як повідомляв "Апостроф", у групі "Інформаційні війська України", створеній при Міністерстві інформаційної політики кума президента України Юрія Стеця, вказали на шизофренію представників Слідчого комітету Росії.