RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Путіна ввели жорсткі санкції проти головного захисника українців в Росії

Адвоката багатьох українських політв'язнів в Росії Марка Фейгіна не випустили за кордон, коли він мав намір вилетіти з московського аеропорту Шереметьєво в Вільнюс на «Форум вільної Росії».

Про це сам Фейгін повідомив у Twitter.

"На паспортному контролі в аеропорту мене розвернули і сказали, що ви перебуваєте в базі. Видали повідомлення про відмову у виїзді з РФ", — сказав він РИА Новости.

Адвокат пов'язав рішення про закриття йому виїзду з справою українського журналіста Романа Сущенка, звинуваченого в шпигунстві.

При цьому, за його словами, у повідомленні про відмову у виїзді за кордон йдеться, що рішення прийнято у відповідності до доручення управління Федеральної служби судових приставів (ФССП) Росії по Москві.

"У мене немає ніяких заборгованостей перед ФССП. На руках у мене їх документи про відсутність боргів", — написав адвокат і представив фотографії постанови про розрахунок заборгованості по аліментах, а також виписку з рішення про зняття заборони на виїзд.

Як повідомляв "Апостроф", Фейгін захищав багатьох відомих політичних в'язнів з України в Росії, в тому числі народного депутата Надію Савченко і журналіста «Укрінформу» Романа Сущенко, якого затримали за підозрою в шпигунстві.