RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Загибель Мотороли: пропагандист Кремля пригрозив терористичною війною

Прокремлівський політолог Сергій Марков прокоментував вбивство в окупованому Донецьку одного з лідерів бойовиків самопроголошеної ДНР, росіянина Арсенія Павлова на прізвисько "Моторола".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, висловивши впевненість, що бойовик був підірваний українськими спецслужбами.

На думку Маркова, вбивство Павлова показує глухий кут нинішнього стану Донбасу і необхідність для Москви зміни політики.

"Спецслужби України, за можливої участі спецслужб інших держав практично відкрито ведуть терористичне полювання на лідерів повсталого Донбасу. Підривали лідерів ДНР і ЛНР Захарченка та Плотницького, і Моторолу теж. Багато разів невдало. Тепер вдало. Тепер з подвоєними силами будуть готувати замах на Захарченка та Плотницького. Франція і Німеччина впливати в цьому терорі на Київ не можуть. Вашингтон не хоче. В діях Києва є логіка: Чому б не готувати замахи багато разів, якщо у відповідь від Донбасу - нічого, тільки жалісливі заяви? Якщо Москва продовжить колишню політику, то лідери Донбасу будуть всі вбиті по одинці, як Моторола. Інші розбіжаться, бо ніхто не хоче бути мішенню без права відповісти. Відповідати виконавцям, офіцерам розвідки України, як заявив Захарченко, - безглуздо. Відповідати політичним замовникам? Це означає перейти до повноцінної терористичної війни. А вереску буде у світових змі!" - пише путінський пропагандист.

"Вбивство Мотороли показує неможливість продовження політики не відповідати на удари і тільки захищатися. Якщо її продовжувати, то рано чи пізно це призведе до капітуляції, "зливу". Всі це розуміють. Тому питання не про Моторолу, воно про стратегію відносин з Києвом, коли Київ атакує, а йому не відповідають", - вважає Марков.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко пригрозив новою ескалацією конфлікту на Донбасі президенту України Петру Порошенку у зв'язку з убивством бойовика Арсена Павлова.