RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Справа українського політв'язня в Росії: з'явилися шокуючі новини

Українець Станіслав Клих, якого судять у Грозному (Росія) за звинуваченням в образі прокурора, жорстко розкритикував судовий процес, вимагаючи надати йому в адвокати співака Стаса Михайлова замість його нинішнього адвоката Марини Дубровиной.

Про це повідомляє Дождь з посиланням на Кавказький вузол.

На його думку, він отримав "двадцять років ні за що через погану роботу адвоката". Термін був отриманий в іншій справі за обвинуваченням у вбивстві російських солдатів під час чеченських воєн. У лютому 2016 року щодо українця було порушено ще одну справу — про образу прокурора під час засідання суду.

У заяві про зміну адвоката засуджений також зажадав "надати йому Звєрєва, Шуру і Пелагею".

Дубровіна вважає, що заяву про відмову від її послуг Клих зробив "в силу психічного розладу".

Вона звернула увагу суду на те, що «на стадії попереднього слідства до Станіслава Клиха застосовувалися тортури і психотропні препарати».

За її словами, "психічне нездоров'я Станіслава Клиха найбільш яскраво стало проявлятися з січня 2016 року". "Він став поводити себе в залі суду буйно, кричав, будував в клітці барикади з лавок", - нагадала адвокат.

Наступне засідання суду у справі Клиха призначено на 21 жовтня, щоб новий захисник обвинуваченого встиг ознайомитися зі справою.

Детальніше про українських політв'язнів в Росії читайте в матеріалі "Апострофа".