RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В СБУ відповіли на питання про винищувачі проти білоруського літака

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук спростував інформацію про те, що літак авіакомпанії "Бєлавіа" повернули в аеропорт "Жуляни" (Київ) під загрозою підняти винищувачі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Ткачука, білоруський лайнер спокійно виконав відповідні маневри і приземлився в аеропорту на вимогу авіадиспетчера. Він підкреслив, що в даній ситуації українська сторона діяла у відповідності з міжнародними правилами польотів цивільних суден.

На питання про те, чи правда, що в повітря повинні були піднятися винищувачі, Ткачук сказав, що абсурдно припускати можливість застосування української військової авіації проти цивільних літаків.

Також він додав, що вся інформація щодо громадянина, із-за якого повернули до Києва білоруський літак, поки доступна лише для службового користування.

ЗМІ відзначають, що вищевказаний пасажир було відпущено правоохоронними органами України та вилетів до 19:00 рейсом B2-830 авіакомпанії "Бєлавіа" в Мінськ.

Нагадаємо, літак "Бєлавіа" повернули до Києва через те, що на його борту знаходився активіст "Антимайдану" Армен Мартиросян.

Як повідомляв "Апостроф", Білорусь зажадала компенсацію за витрати "Бєлавіа" за повернення літака компанії в Київ.