RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Цензурний скандал в РФ: в Україні вказали на підлість російської інтелігенції

Український журналіст Віталій Портніков різко висловився на адресу російської інтелігенції в контексті нещодавньї гучної заяви відомого російського актора, народного артиста РФ Костянтина Райкіна про цензуру в Росії.

У своїй колонці на сайті "Грані.ру" журналіст підкреслює, що Райкін являє собою ілюстрацію відомої фрази "Коли прийшли за мною, уже нікому було заступитися за мене".

Зокрема, Портніков нагадує про позицію актора по війні в Чечні, коли він розповідав про інтелігентність президента РФ Володимира Путіна в той час, коли російські війська бомбардували Грозний.

Також журналіст вказав на те, як радів Райкін анексії Криму і "ділився хвилюваннями з приводу важкої долі улюбленого ним "російського міста Севастополя". Портников підкреслює, що якщо акторові завтра дадуть гроші, то він змінить свою думку про Росію і свободу.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів соціальних мереж потішила перепалка прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова і улюбленця російського президента, лідера мотоклубу "Нічні вовки" Олександра Залдостанова на прізвисько Хірург з приводу промови Райкіна.