RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

З'явилася нова порція листів з пошти "сірого кардинала" Кремля

Українські хакери опублікували нову партію листів зі зламаної електронної пошти помічника президента Росії Владислава Суркова, якого називають куратором так званих ДНР і ЛНР.

Про це повідомляє український волонтерський ресурс InformNapalm.

Волонтери заявили, що здійснили верифікацію цих листів і виявили, що вони є справжніми. Зазначається, що оператором поштової скриньки була радниця Суркова Марія Виноградова.

Зокрема, в опублікованих листах йдеться про передачу представникам ОБСЄ з боку Росії розвідувальних артилерійських комплексів протибатарейної боротьби для "забезпечення режиму контролю і верифікації режиму припинення вогню".

Також у листах знайшли списки і резюме кандидатів на посади в ЛНР, що свідчить про прямий вплив РФ на призначення на керівні посади бойовиків.

Крім того, значна частина листування присвячена ситуації в Харкові. Так, у квітні 2015 року Суркову доповідали, що більшість жителів Харківської області мають опозиційні Києву погляди, а також пропонувалися заходи з розгойдування ситуації. Але вже в червні 2015 року призов "Харків, вставай!" назвали неактуальним.

Більше того, в пошті Суркова є матеріали щодо федералізації України. Зокрема, список українських нардепів, які підтримували співзвучні федералізації проекти.

В опублікованій пошті Суркова, крім усього, волонтери виявили докази того, що той став куратором ринку паливно-мастильних матеріалів у ДНР.

Як повідомляв "Апостроф", у першій партії опублікованого електронного листування Суркова знайшли докази участі російських кадрових військових у боях на Донбасі.