RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Адвокат Новіков оцінив ймовірність обміну Карпюка і Клиха на дезертирів з Криму

Російський адвокат Ілля Новіков, який захищає інтереси українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, засуджених у Росії до великих тюремних термінів, висловився про можливість їх обміну на затриманих кримських дезертирів.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Тут будь-які розмови, звичайно, спекулятивні. Якщо пам'ятаєте, коли заарештували двох ГРУшників - Александрова і Єрофєєва, там теж було багато розмов про те, як і коли їх будуть міняти. У підсумку все це сталося лише через рік. Є важлива відмінність, яке є в цій історії. Щодо цих двох осіб (кримських дезертирів, - "Апостроф") висловився Путін, і з точки зору будь-якого обміну за участю Росії це має першорядне значення, а все інше — другорядне. Тому що після того, як він сказав про них уголос, визнав, що вони свої, від них вже не можуть просто так відвернутися і зробити вигляд, що забули. Тому я прогнозую, що якийсь обмін з їхньою участю Росія запропонує або погодиться на українську пропозицію. Але що це буде за обмін, чи стосуватиметься він тільки цих двох, кого будуть міняти, за яких умов, я сказати не можу. Це питання до переговірників", - сказав Новіков.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео з двома колишніми українськими військовими Максимом Одинцовим та Олександром Барановим, які зрадили присязі, перейшовши на службу в російську армію, і були затримані представниками СБУ.